Koninklijke ontmoetingen

Voor alle foto's geldt © Jonge Koninklijke Garde

10-07-18

Hare Majesteit Koningin Máxima is dinsdagmiddag 10 juli 2018 aanwezig bij scoutinggroep Hubertus Brandaan in Voorburg voor een bijeenkomst van de organisatie van Roverway 2018. Roverway is een internationaal evenement voor scouts tussen de 16 en 22 jaar uit Europa, dat één keer per drie jaar wordt georganiseerd.

04-05-2017


Samen met mijn zus was ik aanwezig bij de dodenherdenking op de Grebbeberg in Rhenen. Bij deze herdenking worden de militaire slachtoffers van de Tweede wereldoorlog herdacht. Zoals elk jaar waren Prinses Margriet, prof. Pieter van Vollenhoven en prins Pieter-Christiaan ook aanwezig bij de herdenking.

27-04-2017

Op 27 april 2017 vierde koning Willem-Alexander, samen met zijn familie én het volk, zijn 50ste verjaardag. Dit jaar vond de Koningsdag plaats in Tilburg. Samen met mijn zus ben ik naar Tilburg gereisd om in hier de Koningsdag mee te vieren. Al vroeg stonden we bij plein 11 achter de hekken te wachten op de koninklijke familie. En dat lange wachten werd beloond. De familie liep dichtbij ons langs waardoor we veel handen konden schudden, foto's konden maken en zelfs nog even met wat Van Vollenhovens op de foto konden gaan. Al met al een geweldige dag!

26-04-2017

Op 26 april 2017 was kroonprinses Victoria van Zweden aanwezig bij de viering van het 20-jarig jubileum van de in werk treding van het Verdrag Chemische Wapens (CWC) en de oprichting van de Organisatie voor het Verbod van Chemische Wapens (OPCW) die plaatsvindt in Den Haag. Ook koning Willem-Alexander was hierbij aanwezig.

04-07-2016

Het officiele persbericht:
De president van de Helleense Republiek, Prokopis Pavlopoulos, brengt maandag 4 juli en dinsdag 5 juli een officieel bezoek aan Nederland. De president wordt vergezeld door zijn echtgenote, Vlasiá Pavlopoulou.  Het bezoek staat in het teken van de verdere versterking van de brede relatie tussen Nederland en Griekenland.

Op 4 en 5 juli 2016 brengt de president van Griekenland een bezoek aan Nederland. De president zal op 4 juli op Paleis Noordeinde door koning Willem-Alexander en koningin Maxima ontvangen worden. Samen met mijn zus ben ik naar Den Haag gegaan om een blik op te kunnen vangen van het ontvangst. En dat is gelukt!

De wachten en de beveiliging staan al klaar voor de aankomst van de koning en de koningin.
Daar is dan de auto van de koning en de koningin! De hoed van koningin Maxima ligt nog achterin de auto.
Koning Willem-Alexander stapt als eerste uit de auto en zwaait even. Hierna loopt hij naar de andere kant en wacht op koningin Maxima die nog even snel haar hoed op zet.
Klaar voor de komst van de president.
 Koning Willem-Alexander en koningin Maxima komen  naar buiten en begroeten de president en zijn vrouw.
 De koninklijke marechaussee staat nog in de houding.
 De vlag van de president van Griekenland.

04-05-2015

Vandaag werden alle mensen die overleden zijn tijdens de WOII in heel Nederland herdacht. Ik ben deze dag naar de Grebbeberg in Rhenen geweest. Hierbij zouden Prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven, Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita aanwezig zijn. Jammer genoeg bleek dat Prinses Anita er niet bij was. Dit waarschijnlijk omdat ze het lange staan niet zo goed kan volhouden.
Het is de gewoonte dat deze leden van de koninklijke familie komen aanlopen met de Stille Tocht. Opvallend was dat Pieter van Vollenhoven hier niet mee mee liep. Hij stapte uit bij de parkeerplaats naast de begraafplaats en voegde zich hierna bij zijn vrouw en zoon.
 

02-05-2015


Op 2 mei opende Pieter van Vollenhoven het vliegeniersmonument WOII in Giessenburg. Daarna woonde hij nog een bijeenkomst bij in De Til.
Bij zijn vertrek nam Pieter van Vollenhoven uitgebreid de tijd voor de pers en het kleine publiek wat aanwezig was. Hij ging met verscheidene mensen op de foto en kreeg een tekening en kaart aangeboden. Ook werd hij gefeliciteerd met zijn verjaardag waarop hij lachend antwoorde dat daar natuurlijk drie zoenen bij hoorde!!
(De foto's zijn op mijn mobiel gemaakt dus misschien wat minder scherp dan normaal)
27-04-2015

Vandaag vond in Dordrecht koningsdag plaats. Samen met Jacobien ben ik er heen geweest. Een fantastische ervaring! Mijn dag kon niet meer stuk toen ook de prinsesjes bij mij in beeld kwamen!
Kijk en geniet mee van deze fantastische dag!
Het podium wordt in gereedheid gebracht. Ook word Het Wilhelmus nog een keer geoefend. Ook is er is veel politie aanwezig die gezellig een praatje maken..
 Na lang te wachten brak 'het grote moment' eindelijk aan. De koning, koningin en de drie prinsesjes komen voorop. Een luid gejuich breekt los.
 
 
 
De rest van het gezelschap komt er ook aan gelopen. Vrolijk schudden ze handen en nemen wat cadeaus aan uit het publiek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maxima's oorbel valt op de grond. Dit gebeurde al een keer eerder, bij de aankomst bij de parade. Prinses Marilène bukt zich om hem op te rapen en geeft hem weer aan koningin Maxima. Koningin Maxima haalt ook haar andere oorbel uit en stopt ze in haar clutch.
 
 

 
 
 
 Als de muziek is afgelopen loopt de koninklijke familie het podium op. De burgemeester van Dordrecht spreekt eerst de koninklijke familie toe. “We hebben u laten zien waar we als Dordrecht trots op zijn”. Hij neemt kort het programma nog eens door wat de familie in Dordrecht heeft doorlopen. Hij spreekt de wens uit dat Nederland nog lang mag genieten van deze koning en sluit af met een driewerf hoera.
Daarna neemt koning Willem-Alexander het woord. Hij is blij dat hij in Dordrecht zijn verjaardag mocht vieren. “Jullie hebben laten zien dat Koningsdag in een mooie traditie staat van Koninginnedagen. Ik begin een zin die u moet afmaken, hoe dichter bij Dordt, hoe mooier...”, “het wordt” antwoordt het publiek.  
Als afsluiting wordt het Wilhelmus gezongen. De drie prinsesjes zingen uit volle borst mee.
Daarna loopt de koninklijke familie het podium af. Nog even langs het publiek en dan is ook deze dag weer ten einde.

11-10-2014

Koning Willem-Alexander was vandaag aanwezig bij een congres van het Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen. Tijdens dit congres maakte de koning bekend dat de volgende koningsdag ook zal plaatsvinden in Dordrecht. De koningsdag zal wel veranderen. Voortaan gaat de koninklijke familie naar één gemeente met een centrumfunctie, zei koning Willem-Alexander in zijn toespraak. De gemeente gaat zich aan het land presenteren.
Hoe de presentatie eruit gaat zien kan een gemeente zelf bepalen. De koning sprak bijvoorbeeld van een "grande parade", waarin van alles mogelijk is. "Het wordt een kleurrijk spektakel waarin de inwoners van de gemeente en de streek laten zien waarop ze trots zijn."
De koning en zijn familie zullen daarbij zijn. "Met dit bezoek hopen we zo veel mogelijk mensen uit stad en streek te ontmoeten en een karakteristiek deel van de gemeente te doorkruisen."
 Ik was samen met Jacobien aanwezig om foto's te maken van de koning. Kijk en geniet mee...
'Tot volgend jaar!'

30-04-2012

Koninginnedag 2012 in Veenendaal! Samen met Jacobien ben ik er heen geweest!
De aankomst. In de verte al zichtbaar...
Koningin Beatrix en prinses Margriet lopen voorop.
Bernhard en Annette
Druk met handen schudden..
Samen luisteren..
 Praten met prins Willem-Alexander
 Prins Constantijn en prins Floris trappen een balletje mee.
Laurentien komt ook even kijken..
Nog even kletsen..
En daar gaan ze weer..
De familie verzamelt zich om nog een afscheidswoord tot het publiek te spreken.
 De burgemeester spreekt de familie toe.
Beatrix spreekt een afscheidswoord tegen het publiek
"Het is jammer en verdrietig dat onze familie vandaag niet compleet is. Maar alle wensen en goede woorden die we hebben gehoord zullen we doorgeven,"
De koninklijke familie loopt naar de bus en auto. Klaar om te vertrekken!
Het was een fantastische dag!!

Reacties

Een reactie posten

Heb je tips/vragen/opmerkingen?

Laat hier dan gerust een reactie achter.