Nieuws juli 2018.

Nieuws juli 2018

1 juli 2018
In België vond op 24 juni jl. de zomerfotosessie plaats van het koningspaar. Koning Filip en koningin Mathilde brachten samen met hun kinderen een bezoek aan de abdij van Villers. Daar kregen zij een rondleiding er werden er meerdere gezinsfoto's gemaakt.
© Belgische Monarchie

6 juli 2018
Het Belgische koningspaar moedigt de Rode Duivels, het Belgische voetbalelftal, aan. Op Sociale Media deelden ze een foto van het gezin, waarbij ze de spelers het beste toewensten.
© Belgische Monarchie


9 juli 2018
Vandaag is prinses Adrienne van Zweden precies vier maanden oud. Haar moeder, prinses Madeleine, plaatste daarom een nieuwe foto van hen beiden op haar Instagram-account. Bij de foto schreef ze: 'Vier maanden geleden werd deze kleine engel geboren! We zijn zo dankbaar voor haar.'
© Prinses Madeleine van Zweden

9 juli 2018
Vandaag wordt prins Louis gedoopt in de kapel van St. James’s Palace in Londen. De doopdienst wordt geleid door de aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby.
De peetouders van prins Louis zijn: Nicholas van Cutsem, Guy Pelly, Harry Aubrey-Fletcher, Laura Meade, Robert Carter en Lucy Middleton.

13 juli 2018
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima poseren samen met hun drie dochters, Amalia, Alexia en Ariane, voor de pers tijdens de jaarlijkse fotosessie. Dit jaar vindt dit moment voor de laatste keer plaats bij hun thuis, villa Eikenhorst in Wassenaar.

14 juli 2018
Kroonprinses Victoria van Zweden viert haar 41ste verjaardag. Op Solliden neemt ze, vergezeld door haar man, kinderen en ouders, de felicitaties van het volk in ontvangst. 's Avonds is ze bij een concert aanwezig die speciaal voor haar verjaardag wordt gehouden. Ook haar dochtertje, prinses Estelle, is daarbij aanwezig.

15 juli 2018
Koning Filip, koningin Mathilde en prinses Eleonore ontvangen de Belgische voetballers op het Paleis.

15 juli 2018
Door Kensington Palace worden de officiele doopfoto's van prins Louis uitgegeven. De foto's zijn gemaakt door Matt Holyoak. De serie bestaat uit enkele familiefoto's en twee mooie foto's van moeder en zoon.

15 juli 2018
Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken zijn samen met hun vier kinderen, Christian, Isabella, Vincent en Josephine, aanwezig bij de jaarlijkse Paarden Parade bij Grasten Slott.

20 juli 2018
Prinses Madeleine van Zweden deelt een nieuwe foto van haar dochtertje Léonore op haar Instagram-account. Bij de foto schrijft ze: 'Patiently waiting...'.

20 juli 2018
Kroonprinses Haakon van Noorwegen viert zijn 45ste verjaardag. Door het Noorse hof worden er enkele familiefoto's uitgegeven.

20 juli 2018
Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken nemen samen met hun vier kinderen, Christian, Isabella, Vincent en Josephine, een kijkje bij de traditionele wisseling van de wacht. Dit is een moment dat kort voor het begin van de zomervakantie plaatsvindt. Daarbij is er gelegenheid om de koninklijke familie zo samen te fotograferen.

21 juli 2018
Koning Filip van Belgie is deze dag 5 jaar koning. Door het hof worden enkele nieuwe portretten uitgegeven van het koningspaar met hun gezin.

21 juli 2018
Prinses Mary deelt op het Instagram-account van het Deense koningshof een nieuwe foto van haar zoontje, prins Vincent. Bij de foto schrijft ze: 'Prins Vincent laat kikkers los bij Grasten Slott'.

21 juli 2018
In Belgie wordt de Nationale Feestdag gevierd. Het koningspaar is samen met hun kinderen aanwezig bij de Te Deum. Na afloop maakt het een praatje met het toegestroomde publiek.

22 juli 2018
Prins Felix van Denemarken viert zijn 16e verjaardag. Door het Deense hof worden er vier nieuwe portretten van de prins uitgegeven. Op enkele foto's is prins Felix te zien met zijn oudere broer, prins Nikolai.

22 juli 2018
Prins George van Engeland viert zijn 5e verjaardag. Er wordt een nieuw portretfoto van de jarige prins uitgegeven. De foto is gemaakt op de dag van de doop van zijn broertje, prins Louis, op 9 juli jl.

24 juli 2018
Prins Henrik en prinses Athena van Denemarken hebben vers fruit geplukt tijdens hun vakantie in Frankrijk bij Chateau de Cayx. Na afloop deelde hun moeder, prinses Marie, enkele foto's op het officiële Instagram-account van het Deense koningshuis.

25 juli 2018
Opnieuw zomerse plaatjes uit Denemarken; Prinses Mary deelt twee strandplaatjes van haar gezin. Bij de foto's schrijft ze: 'Een mooie zomeravond aan de kust'. 

27 juli 2018
In de nacht van 27 juli op 28 juli vond er een maansverduistering plaats. Kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen plaatste na afloop een foto van haar zoon Sverre Magnus op haar Instagram. Daarbij schreef ze: 'Magnus en de maan'.

29 juli 2018
Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje poseren samen met hun dochters, Leonor en Sofia, voor de pers op het Spaanse eiland Mallorca.

31 juli 2018
Er verschijnt een nieuwe foto van kroonprins Jigme van Bhutan. De foto wordt uitgeven voor de nieuwe kalendermaand, augustus.

© Belgische Monarchie / Kongehuset.no / Kongehuset.dk / Steen Brogaard / Kensington Palace / Matt Holyoak / Kungahuset.se / Koninklijkhuis.nl

Reacties

  1. De foto van prinses Madeleine met haar dochtertje is mooi, dat hartje had er niet op gehoeven. Mooie en leuke foto's uit België.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo wat heb ik nog veel gemist. Er zaten allerlei foto's tussen die ik nog niet had gezien. Met name de Instagram posts. Wat mooi die strandfoto's en origineel de fruit pluk plaatjes. Prachtige portretten van prins Felix en zijn broer, een heerlijke vrolijke foto van prins George en die uit Spanje zijn ook mooi kleurrijk. En de laatste van kroonprins Jigme is ook weer geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Heb je tips/vragen/opmerkingen?

Laat hier dan gerust een reactie achter.