Toekomstige troonopvolgers (5): Prins George.

Toekomstige troonopvolgers (5): Prins George.

Prins George Alexander Louis is geboren op 22 juli 2013 om 16.24 (Engelse tijd) in het St. Mary's Hospital in Londen.

Prins George is het eerste kind van prins William en hertogin Catherine. Bij zijn geboorte woog prins George 3800 gram. In de avond van 23 juli 2013 verlieten prins William en hertogin Catherine met hun zoontje het ziekenhuis.

De geboorte van prins George werd op traditionele wijze aangekondigd; het docement dat gekekend was door de artsen, is naar Buckingham Palace gebracht, waar het achter het hek op een standaard werd geplaatst. Voorbijgangers konden het nieuws dus daar lezen.

Op 24 juli 2013 werden de namen van het prinsje officieel bekend gemaakt. Het prinsje heeft de namen: George Alexander Louis. Zijn roepnaam is George. Zijn titel is: Zijne koninklijke Hoogheid, Prins van Cambridge.

Prins George is de derde in de lijn van troonsopvolging na zijn opa, kroonprins Charles, en zijn vader, prins William.

Op 2 augustus 2013 is prins George ingeschreven in het bevolkingsregister.

De doop van prins George vindt plaats op 23 oktober 2013 in de Koninklijke Kapel van het St. James' Palace. De dienst wordt geleidt door de Aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby. De peters en meters van prins George zijn: Zara Tindall, Oliver Baker, Emilia Jardine-Paterson, Hugh Grosvenor, Jamie Lowther-Pinkerton, Julia Samuel en William van Cutsem.

Op 2 mei 2015 heeft prins George een zusje gekregen, prinses Charlotte.

Op 5 juli 2015 is prins George aanwezig bij haar doop die plaatsvindt St. Mary Magdalene Church te Sandringham.

Op 23 april 2018 heeft hij er een broertje bij gekregen, prins Louis.

Op 6 januari 2016 ging prins George voor het eerst naar The Westacre Montessori School Nursery in Norfolk.

Vanaf 7 september 2017 gaat prins George naar de Thomas's Battersea School in Londen.

Van 7 april t/m 25 april 2014 is prins George mee met zijn ouders op rondreis door Nieuw-Zeeland en Australië.

Op 7 maart 2016 verschijnen er nieuwe foto's van prins George met zijn ouders en zusje. De foto's zijn gemaakt tijdens de skivakantie van het gezin in de Franse alpen.

Op 21 april 2016 viert koningin Elizabeth haar 90ste verjaardag. Er worden meerdere foto's uitgegeven, waaronder ook een vier-generaties foto en een foto van oma met kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Op 22 april 2016 maakt prins George kennis met Barack Obama en Michelle Obama. Zij brengen een kort bezoek aan Kensington Palace.

Op 8 juli 2016 is prins George, samen met zijn ouders, aanwezig bij de eerste dag Royal International Air Tattoo at RAF Fairford.

Van 24 september t/m 1 oktober 2016 brengt prins George, samen met zijn ouders en zusje, een officieel bezoek aan Canada.

Op 20 mei 2017 is prins George bruidsjonker bij het huwelijk van Pippa Middleton, de zus van hertogin Catherine, met James Matthews. George's zusje, Charlotte, was bruidsmeisje.

Op 29 mei 2019 verschijnen er twee nieuwe foto's van prins George met zijn ouders en zusje. De foto's zijn gemaakt voor een interview van prins William met de Britisch GQ over geestelijke gezondheidszorg als onderdeel van de Heads Together-campagne.


Van 17 t/m 21 juli 2017 brengt prins George, samen met zijn ouders en zusje, een officieel bezoek aan Polen en Duitsland.

Op 19 mei 2018 is prins George bruidsjonker bij het huwelijk van zijn oom, Prins Harry, met Meghan Markle. Ook prinses Charlotte is één van de bruidskinderen.

Verjaardagsportretten

Foto's ter gelegenheid van Kerst en Nieuwjaar

Trooping the Colour

Reacties