Toekomstige troonopvolgers (1): Prinses Estelle van Zweden.

Toekomstige troonopvolgers (1): Prinses Estelle van Zweden

Prinses Estelle Silvia Ewa Mary is geboren op 23 februari 2012 om 4.26 uur in het Karolinska Ziekenhuis te Solna, Zweden. Het prinsesje is het eerste kindje van kroonprinses Victoria en kroonprins Daniel. Het prinsesje is dus na haar moeder ook kroonprinses van Zweden. Prinses Estelle is ook het eerste kleinkind van koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden.

Prinses Estelle woog bij haar geboorte 3280 gram en was 51 cm lang. Kort na haar geboorte stond een trotse vader de pers te woord. Bij vertrek uit het ziekenhuis werd er een foto van het kersverse gezinnetje gemaakt. Deze foto werd gedeeld met het publiek. Enkele dagen later verschenen de eerste foto's waarop we het gezichtje van het prinsesje goed konden zien. De foto's werden gemaakt door prins Daniel. Nadat de datum voor de doop van prinses Estelle was bekendgemaakt, werd er een speciale pagina aangemaakt waar informatie te vinden was over haar doop. Daarbij werden er ook nieuwe foto's van het prinsesje met haar ouders uitgegeven.

Prinses Estelle is de tweede in de lijn voor de troonopvolging. Het prinsesje draagt de titel Hertogin van Östergötland.

Op 22 mei 2012 vindt in Stockholm de doop van prinses Estelle plaats. De plechtigheid wordt gehouden in de koninklijke kapel van het koninklijk paleis. De plechtigheid wordt geleid door aartsbisschop Anders Wejryd, die wordt bijgestaand door de Kapelaan van de Koning: bisschop emeritus Lars-Göran Lönnermark en de Deken van Stockholm: Åke Bonnier. Na afloop van de doopdienst heeft prinses Estelle van haar opa, koning Carl Gustaf, de Orde van de Serafijnen ontvangen. Dit is een Zweedse ridderorde en één van de meest belangrijke onderscheidingen ter wereld. De onderscheiding wordt vooral aan staatshoofden uitgereikt.

De peters en meters van prinses Estelle zijn: Koning Willem-Alexander van Nederland, kroonprinses Mary van Denemarken, kroonprins Haakon van Noorwegen, prins Carl Philip van Zweden en Anna Westling Söderström.

Op 17 mei 2014 bracht prinses Estelle samen met haar ouders een bezoek aan haar eigen Hertogdom; Östergötland. Tijdens dit bezoek opende het prinsesje haar eigen sprookjespad.

Op 25 augustus 2014 t/m 4 oktober 2016 ging prinses Estelle naar de school Äventyret (in de gemeente Danderyd). Sinds 4 oktober 2016 gaat prinses Estelle naar de Montessori Peuterspeelzaal Lilla Kvikkjokk op Djurgården. Deze scholen zijn een soort voorscholen, wat je kunt vergelijken met de peuterspeelzaal. Aanstaande herfst hoopt prinses Estelle naar de basisschool te gaan.

Op 13 juni 2015 was prinses Estelle bruidsmeisje bij het huwelijk van haar oom prins Carl Philip met Sofia Hellqvist.

Op 2 maart 2016 krijgt prinses Estelle een broertje. Het prinsje krijgt de namen Oscar Carl Olof. Prinses Estelle is op 27 mei 2016 ook bij zijn doop aanwezig.

Van 30 januari t/m 31 januari 2018 brachten prins William en Hertogin Catherine een officieel bezoek aan Zweden. Tijdens het bezoek werden ze thuis bij prinses Victoria en prins Daniel op Haga Slott ontvangen. Ook prinses Estelle maakte hier kennis met het paar.

Verjaardagsportretten van prinses Estelle.

Kerstportretten van prinses Estelle.

Lente -en herfstportretten van prinses Estelle.

Portretten van prinses Estelle ter gelegenheid van de nationale feestdag.

Enkele, voor mij nog onbekende, foto's van prinses Estelle. De foto's zijn in 2012 gemaakt, kort na haar geboorte. De foto's zijn te zien in het boek Fyra generationer Bernadotte. Foto's met dank aan Wills (Koningsfan).

Volgende keer: Prinses Catharina-Amalia

Reacties

  1. Genoten! Zit veel werk in, resultaat mag er zijn. De bekende foto's zijn ook leuk om terug te zien. En schattige uit het boek, die waren nog nieuw voor me.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Heb je tips/vragen/opmerkingen?

Laat hier dan gerust een reactie achter.