Toekomstige troonopvolgers (3): Prins Christian van Denemarken.

Toekomstige troonopvolgers (3): Prins Christian van Denemarken

Prins Christian Valdemar Henri John is geboren op 15 oktober 2005 in het Rigshospitalet in Kopenhagen. Het prinsje is het eerste kind van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken. Prins Christian is dus na zijn vader kroonprins van Denemarken. Prins Christian is het derde kleinkind van koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik van Denemarken.

Prins Christian woog bij zijn geboorte 3500 gram en was 51 cm lang.

Prins Christian is de tweede in de lijn van troonopvolging. Hij heeft de titel 'Prins van Denemarken'.

Op 21 januari 2006 wordt prins Christian gedoopt. Tijdens deze plechtigheid worden ook zijn namen officieel bekend gemaakt. 

De peters en meters van prins Christian zijn: Kroonprinses Victoria van Zweden, kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen, prins Joachim van Denemarken, kroonprins Haakon van Noorwegen, kroonprins Pavlos van Griekenland, Jane Stephens, Hamish Campbell en Jeppe Handwerk.

Op 21 april 2007 heeft prins Christian een zusje gekregen; Isabella. Op 8 januari 2011 kreeg hij er een broertje en een zusje bij; Vincent en Josephine.

Op 19 juni 2010 is prins Christian bruidsjonker bij het huwelijk van zijn peettante, kroonprinses Victoria van Zweden. Zij treedt in het huwelijk met Daniel Westling.

Op 12 augustus 2011 gaat prins Christian voor het eerst naar school. Het prinsje gaat naar de Tranegårdskolen. 

Van 7 augustus t/m 10 augustus 2010 heeft prins Christian samen met zijn ouders, zusjes en broertje een familiereis gemaakt met het schip Dannebrog. 
7 Augustus: Het gezin brengt een bezoek aan het natuurgebied van Møns Klint, waar ze bij de 128 meter hoge kliffen naar de Oostzee kijken.

8 augustus: Het gezin brengt een bezoek aan Faaborg. Ze brengen daar een bezoekje aan het Faaborg Museum. Faaborg was in 1880 een kunstenaarskolonie.

9 augustus: Het gezin gaat naar Vejle. Het gezin ging daar naar het ervaringscentrum Kongens Jelling, waar het gezin in de geschiedenis van Denemarken dook. Het gezin leerde veel over Harald Blåtand.

10 augustus: Op de laatste dag ging het gezin naar Aarhus en Fregatten Jylland in Ebeltoft. Hier brachten ze eerst een bezoek aan Aarhus. Later gingen ze aan boord van één van de 's werelds hoogste houten schepen. Daarmee voeren ze naar Fregatten Jylland in Ebeltoft. Het fregat werd in 1860 gelanceerd, en is tegenwoordig in gebruik als museum

Op 13 februari 2018 overlijdt de opa, prins-gemaal Henrik, van prins Christian. Op 20 februari 2018 vindt zijn crematoriumdienst plaats.

Verjaardagsportretten

Enkele portretten van de prins met zijn familie

Volgende keer: Prinses Ingrid-Alexandra

Reacties

  1. Weer een mooie en uitgebreide log! Prins Christian is eigenlijk niet zoveel veranderd sinds zijn kleutertijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie log heb je er van gemaakt! Leuk om al die foto´s een terug te zien! Christian was een mooie baby om te zien!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Heb je tips/vragen/opmerkingen?

Laat hier dan gerust een reactie achter.