Een zoon voor prins Carl Philip en prinses Sofia!

Op 31 augustus jl. is prinses Sofia van Zweden in het Danderyd-ziekenhuis in Stockholm bevallen van een zoon. Het prinsje woog bij zijn geboorte 3400 gram en was 49 cm lang. 
Een dag na de geboorte verlieten prinses Sofia en haar pasgeboren zoontje het ziekenhuis. Voor de deur van hun huis poseerden zij, met prins Carl Philip, voor de camera. Hun oudere zoontje Alexander ontbrak op de foto.
Afgelopen maandag werd er tijdens een speciale ministerraad door koning Carl Philip de naam en de titel van het prinsje bekendgemaakt. Het prinsje heeft de namen Gabriel Carl Walther gekregen. Zijn roepnaam is Gabriel. Prins Gabriel draagt de titel 'hertog van Dalarna'.
's Middags vond er een Te Deum plaats in de kapel van het Koninklijk Paleis. Hierbij was een groot deel van de Zweedse koninklijke familie aanwezig.
Dinsdag werd dan 'eindelijk' de eerste officiƫle foto van het kleine prinsje uitgegeven. De foto is gemaakt door prins Carl Philip.
© Kungahuset

Reacties

  1. Wat een schatje is het!!! Mooie namen en een mooie baby om te zien!!! Van harte gefeliciteerd!!! Altijd zo leuk hoeveel foto's ze in Zweden vrijgegeven!!! Love it!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Heb je tips/vragen/opmerkingen?

Laat hier dan gerust een reactie achter.