Koningsdag 2017 in Tilburg - Het volledige programma.

Op 27 april 2017 vierde koning Willem-Alexander, samen met zijn familie én het volk, zijn 50ste verjaardag. Dit jaar vond de Koningsdag plaats in Tilburg. Hieronder een kort overzicht van het programma en enkele foto's van de dag.
Wereld 1 - Aankomst 
De Koninklijke familie arriveert per trein op het station van Tilburg. Daar worden ze welkom geheten door de burgemeester, Peter Noordanus, en enkele Tilburgse kinderen.
Wereld 2 - Groots Welkom
Op het Burgemeester Stekelenburgplein wordt de koninklijke familie muzikaal ontvangen. Leden van de 77 Tilburgse koren en het Euregio Orkest zingen de 'Tune van Tilburg'. 
Wereld 3 - Carnaval der Culturen
Deze wereld laat de verschillende gezichten van de stad zien. Achter het publiek, waar veel ruimte voor is, staan carnavalswagens opgesteld.
Wereld 4 - Tilburg bouwt een feestje
In deze wereld staan muziek, sociale en maatschappelijke initiatieven centraal. Op de binnenplaats is een feestlocatie gebouwd door mensen met een beperking, in samenwerking met professionals. Één van de talenten van het project 'wie wil jij zijn', Deni Ypenga, staat op het podium als de koninklijke familie langskomt. Het project 'wie wil jij zijn' biedt jongeren die op het randje van criminaliteit stonden een nieuwe richting in hun leven door middel van muziek.
Wereld 5 - Tilburg onderwijsstad
De koninklijke familie bezoekt hier het Ontdekstation, een educatief project waarin kinderen uit alle lagen van Tilburg uitgedaagd worden om zelf uitvindingen te bouwen. Tilburg is een onderwijsstad, en alle soorten onderwijs komen in deze wereld samen.
Wereld 6 - Tilburg in geuren en kleuren
In deze wereld in de Spoorzone ontmoet de koninklijke familie Rania Sommakia, een Syrische vluchtelinge. Op de parkeerplaats bevindt zich een Social Marketplace: Tilburg in Geuren & Kleuren.
Wereld 7 - Urban Sports
Bij de Hall of Fame is een constructie gebouwd waarop diverse Urban Sports zich presenteren: Free-runners, skaters, klimmers enz.
Wereld 8 - 50 piano's
In de Koepelhal staan 50 piano's opgesteld. 50 pianisten uit alle lagen van de Tilburgse samenleving, van jong tot oud, presenteren een speciaal gecomponeerd stuk aan de koninklijke familie.
Wereld 9 - Het groene hart van Brabant
Middden op de kruising staat een gezin. Vader, moeder, opa, oma en 5 kinderen. Dit gezin staat symbool voor de 8 regiogemeentes. Elke gemeente, ieder lid van de familie van Hart van Brabant, presenteert zich daar. De deelnemende gemeentes zijn: Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk en Waalwijk.
Wereld 10 - Tilburg Toen
In deze wereld staat de geschiedenis van Tilburg centraal. Bij de ingang staat een poort van gilde-vaandels en er klinkt het geluid van doedelzakken (Dutch Pipes & Drums). 
Wereld 11 - Tech Festival
Tilburg is ook de stad van Textiel, Techniek en Transport. In deze wereld presenteert ondernemend en innovatief Tilburg zich. Zij laten oplossingen en toepassingen uit het bedrijfsleven en onderwijs zien.
Wereld 12 - De Heuvelpoort
De koninklijke familie passeert hier 3 poorten: De eerste 2 worden gevormd door grote doeken die zijn beschilderd door supporters van Willem II en De Trappers. Het derde doek is beschilderd door studenten van Fontys. Daarvoor bevindt zich Fremdkörper, een concept van Fontys Hogeschool van de Kunsten, waarbij alle kunstdisciplines elkaar raken.
Wereld 13 - Grand Finale
Op het Piusplein staat een groot podium met publiek ervoor. Op het podium treden verschillende bekende Tilburgers onder aanvoering van Guus Meeuwis op. Als de koninklijke familie uiteindelijk vertrekt worden ze, naar goed Tilburgs gebruik, uitgezwaaid met duizenden zakdoeken.
© Het Koninklijkhuis / ANP / Koningsdag Tilburg

Reacties

Een reactie posten

Heb je tips/vragen/opmerkingen?

Laat hier dan gerust een reactie achter.