Oscar Carl Olof, hertog van Skane

Prinses Victoria van Zweden heeft op 2 maart 2016 om 20.28 uur in het Karolinska ziekenhuis, vlakbij Haga Slott, het leven geschonken aan een zoon!
Het jongetje weegt 3655 gram en is 52 cm lang. Moeder en kind maken het goed.
Prins Daniel vertelde dit blijde nieuws zelf aan de pers. Hij vertelde hierbij ook dat prinses Estelle nog sliep en nog niets wist. Ze zouden haar het blijde nieuws de volgende ochtend vertellen.
Op 3 maart verlieten moeder en kind het ziekenhuis. Door het Zweedse koninklijkhuis werd een foto uitgegeven met daarop het gezinnetje. Ook stond daarbij dat prinses Estelle bij haar broertje was wezen kijken, zij stond ook op de foto. Het gezicht van het prinsje was nog goed verstopt, net als bij de geboorte van prinses Estelle. 
Diezelfde dag werd om 11.15 door koning Carl Gustaf de namen van het prinsje bekend gemaakt. Dit gebeurde tijdens een speciale ministerraad. Ook prins Carl Philip was hierbij aanwezig.
Het prinsje kreeg de namen Oscar Carl Olof, roepnaam Oscar. Prins Oscar krijgt de titel Hertog van Skane.
Om 12.15 was er een dankdienst, een traditioneel Te Deum, in de koninklijke kapel van het koninklijk paleis. Ook grote zus Estelle was hierbij aanwezig.
Prinses Estelle was enorm trots op haar nieuwe broertje. Ze vond het alleen erg jammer dat hij de hele tijd zijn ogen dicht had en niet de tekeningen kon zien die zij voor hem gemaakt had.

Felicitaties van de Zweedse familie:
Koning Carl Gustaf en koningin Silvia
We delen in het grote geluk van het kroonprinselijk paar en prinses Estelle die nu een klein broertje in de familie verwelkomt. We wensen het gezin een geweldige tijd toe in alle rust en we kijken uit naar onze kleinkinderen.

Prins Carl Philip en prinses Sofia
Met veel warmte en liefde heten we de zoon van Victoria en Daniel welkom in de familie. We kijken ernaar uit het nieuwe familielid te mogen zien.

Prinses Madeleine en Christopher O'Neill
We zijn zo blij voor Victoria, Daniel en Estelle. Onze kinderen Leonore en Nicolas kijken uit naar hun nieuwe neef, we heten hem van harte welkom in de familie.

Reacties

  1. Mooie log gemaakt :) en het is weer een lief prinsje, die lijkt op zijn vader, moeder en grote zus!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Heb je tips/vragen/opmerkingen?

Laat hier dan gerust een reactie achter.