De scholen zijn weer begonnen!

De vakantie is al weer een poosje afgelopen en ook de jonge koninklijke garde moet weer naar school!
(i.v.m. mijn eigen schoolwerk is er nog niet zoveel geblogd;-)).
 
Op 14 augustus 2015 ging prins Henrik van Denemarken voor het eerst naar school (de St. Joseph Sisters School). Vergezeld door zijn vader Joachim, moeder Marie en zusje Athena poseerde hij lachend en een toch een beetje gespannen voor de camera's.
 
Op 24 augustus 2015 plaatse koning Willem-Alexander een filmpje en foto van prinses Amalia op de Facebook-pagina van het Nederlandse vorstenhuis. Het was voor haar de eerste schooldag op het voortgezet onderwijs. Prinses Amalia gaat naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag.
Het bericht:
 Zoals eerder bekend gemaakt op 20 maart 2015 is Prinses Catharina-Amalia vandaag op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag begonnen aan haar middelbare schooltijd. Het is in het belang van de Prinses dat zij in alle rust haar schoolperiode kan doorlopen. De gehele schooltijd is privé. De Prinses heeft, net als haar leeftijdsgenootjes, recht op een ongestoorde jeugd. Juist omdat het leven van Prinses Catharina-Amalia in de toekomst voor een belangrijk deel in het teken zal staan van openbare taken, is het van belang dat haar privacy gerespecteerd wordt.
Foto: Z.M de Koning


 
Ook de Belgische koningskinderen gaan weer naar school. Op 1 september kwamen ze samen met hun vader, Filip, aan bij hun school. Prins Emmanuel was hier niet bij. Hij gaat naar een andere school.

Reacties

Een reactie posten

Heb je tips/vragen/opmerkingen?

Laat hier dan gerust een reactie achter.