Prins William en Catherine tonen dochtertje aan het publiek!

Zaterdagochtend, 2 mei, toonden prins William en hertogin Catherine hun pasgeboren dochtertje aan het publiek. Dit gebeurde voor het ziekenhuis St. Mary in Londen. Onder het oog van tientallen cameraploegen en fotografen lieten ze vol trots hun dochtertje zien. Dit moment duurde maar enkele minuten. Ongeveer tien minuten later stapte ze met hun baby in de auto en vertrokken met politiebegeleiding.
 
 
Op 4 mei maakt het Engelse hof de namen bekend: Charlotte Elizabeth Diana.
Charlotte is een vernoeming naar de koningin naast George III, de achttiende-eeuwse koning die vooral bekend is geworden door zijn stemmingsstoornissen en onsterfelijk is gemaakt in de film The Madness of King George. Hij was koning van Groot-Brittanniƫ en Ierland van 1760 tot 1820. Verder heeft de zus van Kate, Pippa Middleton, Charlotte als tweede naam.
Elizabeth is niet alleen een vernoeming naar de huidige koningin (89), maar ook naar haar moeder, de Queen Mum die in 2002 op 102-jarige leeftijd overleed.
Diana is een eerbetoon aan Williams moeder, de in 1997 verongelukte prinses Diana. William was pas vijftien toen zijn moeder overleed.


Reacties

Een reactie posten

Heb je tips/vragen/opmerkingen?

Laat hier dan gerust een reactie achter.