Koningsdag 2015

27 april 2015

Koningsdag in Dordrecht!


Aanwezigen.
Prinses Beatrix, Prinses Mabel, Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven waren vandaag niet aanwezig. Prins Floris en prinses Aimee waren op deze dag ook niet aanwezig. Dit i.v.m. het overlijden van prinses Aimées vader. Prins Pieter-Christiaan en prinses Anita waren wel aanwezig. Dit was eerst nog niet zeker. Zoals verwacht waren ook de drie prinsesjes aanwezig.

Het Statenplein.
Al om acht uur stond ik samen met Jacobien vol afwachting te wachten of het Statenplein. En het lange wachten werd beloond! De drie prinsesjes waren hier ook aanwezig!! Voor het eerst in mijn leven zag ik ze in het echt! Hier volgt een fotoverslag over de gebeurtenissen op het Statenplein. Kijk en geniet mee!


Het podium wordt in gereedheid gebracht. Ook word Het Wilhelmus nog een keer geoefend. Ook is er is veel politie aanwezig die gezellig een praatje maken..
 Na lang te wachten brak 'het grote moment' eindelijk aan. De koning, koningin en de drie prinsesjes komen voorop. Een luid gejuich breekt los.
 
 
 
De rest van het gezelschap komt er ook aan gelopen. Vrolijk schudden ze handen en nemen wat cadeaus aan uit het publiek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maxima's oorbel valt op de grond. Dit gebeurde al een keer eerder, bij de aankomst bij de parade. Prinses Marilène bukt zich om hem op te rapen en geeft hem weer aan koningin Maxima. Koningin Maxima haalt ook haar andere oorbel uit en stopt ze in haar clutch.
 
 
 
 
 
 
 Als de muziek is afgelopen loopt de koninklijke familie het podium op. De burgemeester van Dordrecht spreekt eerst de koninklijke familie toe. “We hebben u laten zien waar we als Dordrecht trots op zijn”. Hij neemt kort het programma nog eens door wat de familie in Dordrecht heeft doorlopen. Hij spreekt de wens uit dat Nederland nog lang mag genieten van deze koning en sluit af met een driewerf hoera.
Daarna neemt koning Willem-Alexander het woord. Hij is blij dat hij in Dordrecht zijn verjaardag mocht vieren. “Jullie hebben laten zien dat Koningsdag in een mooie traditie staat van Koninginnedagen. Ik begin een zin die u moet afmaken, hoe dichter bij Dordt, hoe mooier...”, “het wordt” antwoordt het publiek.  
Als afsluiting wordt het Wilhelmus gezongen. De drie prinsesjes zingen uit volle borst mee.
Daarna loopt de koninklijke familie het podium af. Nog even langs het publiek en dan is ook deze dag weer ten einde.
 
Kleding
Koningin Maxima droeg een cape van de Zara en een japon met gedrapeerde hals van NATAN. Ze droeg een hoed van de Belgische hoedenontwerper Fabienne Delvigne en is gemaakt van parabuntal. Ze had een roze clutch van Namu Lux.
Prinses Laurentien droeg een mouwloze jurk met een ronde hals uit de eerste lijn van Missoni. Daaroverheen droeg ze een vest in H-lijn van NATAN. Ze droeg schoenen uit de Armani Collezioni. De sjaal die ze droeg is ook van Missoni.
Prinses Marilene droeg een jurk van Ted Baker.
Prinses Annette droeg een bijzondere jurk. Deze jurk is in 1966 door haar schoonmoeder, prinses Margriet, gedragen. Ook bij Annette stond hij goed!
Prinses Anita droeg een jurk van Givenchy, via OSO couture.
 
Prins Alexia en prinses Ariane droegen een jurkje van het merk Pili Carrera. Daaroverheen droegen ze de mantels die ze ook droegen op de inhuldigingsdag. Alleen had Prinses Alexia nu de mantel van prinses Amalia aan, en prinses Ariane die van prinses Alexia.

Deze log wordt nog bijgewerkt! 

© Jonge Koninklijke Garde
Overname zonder toestemming verboden!Reacties

Een reactie posten

Heb je tips/vragen/opmerkingen?

Laat hier dan gerust een reactie achter.