Prinses Amalia naar gymnasium Sorghvliet

Prinses Amalia, de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaat na de zomervakantie naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vrijdag bekendgemaakt.
De koning en koningin hadden de schoolkeuze tot nu toe geheimgehouden om te voorkomen dat er een toeloop zou komen op de school louter omdat Amalia daar na de zomervakantie naartoe gaat.
„We zijn haar dankbaar dat haar keuze na het sluiten van de inschrijving is gebeurd. Daardoor heeft haar keuze de keuze van andere achtstegroepers niet beïnvloed”, reageerde rector Hans Rookmaker van Sorghvliet vrijdag. „We zijn vereerd met de schoolkeuze van prinses Amalia en heten haar met vreugde van harte welkom op onze school”, aldus Rookmaker.
Christelijk Gymnasium Sorghvliet is gevestigd aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. Er zitten ruim zevenhonderd leerlingen op de school. Prinses Amalia is niet de eerste bekende Nederlander die er als leerling stond ingeschreven. Onder anderen minister Lodewijk Asscher, burgemeester Jozias van Aartsen en prinses Laurentien gingen haar voor.

Reacties