Jaarverslag 2014

2014 is alweer ten einde, een snel vervlogen jaar. Hier het jaarverslag van 2014 met daarin leuke en bijzondere gebeurtenissen!

Op 8 januari vierden prins Vincent en prinses Josephine hun 3e verjaardag! Er werden drie lieve foto's uitgegeven.
Op 17 januari beviel Zara Phillips van een dochter. Ze kreeg de naam Mia Grace Tindall.

Op 17 februari verloofde prins Amedeo zich met Elisabetta Rosboch von Wolkenstein.
Op 17 februari vond in Lech de jaarlijkse fotosessie plaats. Ook prinses Mabel was met haar twee dochers aanwezig. Dit zal ongetwijfeld een moeilijk moment voor haar geweest zijn.
Op 23 februari beviel prinses Madeleine van een dochtertje. Ze kreeg de naam Leonore Lilian Maria.
Op 21 februari beviel prinses Viktoria van een dochter, Zita Clara.
Op 12 maart was prinses Estelle samen met haar ouders aanwezig bij de naamdag van haar moeder. Ze droeg een schattig grijs manteltje en grijs mutsje.
Eind maart werd er een lieve foto van prins William, Catherine en George uitgegeven. Prins George droeg een blauwe trui met daarop zijn naam en kijkt naar hun hond.
 
Van 20 t/m 25 april verbleven William, Catherine en George in Australie. Tijdens dit bezoek kregen we George veel te zien.
26 april, de eerste koningsdag in de Rijp en Amstelveen. Als verrassing waren de drie prinsesjes er de helft van de tocht bij!
Op 14 mei waren prins Frederik en prinses Mary 10 jaar getrouwd! Door het hof werd een serie leuke foto's uitgegeven.
Op 17 mei bezocht prinses Estelle haar 'eigen' provincie Ostergottland. Ze voerde hier haar eerste officiële opdracht uit als twee-jarige!
 Op 20 mei beviel prinses Carolina van een dochter, Alaïa-Maria Irene Cécile Brenninkmeijer
Op 8 juni werd prinses Léonore gedoopt. De plechtigheid duurde 40 minuten en was live te volgen op de website van het Zweedse Koninklijk Huis. Prinses Leonore zelf sliep dwars door de ceremonie heen. Ze werd gedoopt in dezelfde jurk als prinses Estelle, de dochter van kroonprinses Victoria en prins Daniel en heeft zes peetouders gekregen waaronder Prinses Victoria.
Op 15 juni 2014 is er in Luxemburg een prinsesje geboren. Prinses Claire beviel van een dochtertje. Ze heet Amalia Gabriela Maria Teresa.
Op 5 juli trouwde prins Amedeo met  Elisabetta 'Lili' Rosboch von Wolkenstein. Het huwelijk werd voltrokken in een van de oudste kerken in Rome; de Basilica di Santa Maria in de wijk Trastevere. 
Op 12 juli werd prinses Amalia van Luxemburg gedoopt. Ze werd vastgehouden door haar vader en was nog heel klein!
Op 12 juli poseerde Koning Filip met zijn vrouw en kids voor de camera. Ze bezochten het sealife National Marine Park in Blankenberge.
Op 14 juli vierde prinses Victoria haar 37ste verjaardag. Ze vierde dit samen met het volk en nam cadeaus in ontvangst. Ook de schattige Estelle was aanwezig.
Op 21 juli was de nationale feestdag in België. Alle 4 de kinderen van Koning Filip waren aanwezig.
Op 18-19 juli volgde prins Felipe van Spanje zijn vader op als koning. Twee bijzondere dagen!
 Op 18 juli laat de RVD weten dat de geplande fotosessie niet doorgaat omdat op 17 juli een MH17 van Malavsian Airines in Oekraine is neergestord.
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima tekenen het condoleanceregister op het ministerie van Veiligheid en Justitie voor de slachtoffers van het neerstorten van vlucht MH17 boven Oekraïens grondgebied.
Op 21 juli wonen Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima een bijeenkomst bij voor de nabestaanden in Nieuwegein. 's Middags om 16:45 hield de Koning een toespraak. Klik hier voor de toespraak.
Op 23 juli zijn Koning Willem-Alexander en koningin Maxima aanwezig bij de aankomst van de slachtoffers uit Oekraine.
Op 22 juli vierde George zijn 1ste verjaardag! Er worden drie schattige foto's uitgegeven.
 Van 1 t/m 8 augustus brengen prins Frederik, prinses Mary samen met hun kinderen een bezoek aan Groenland.
Op 11 augustus poseerden koning Felipe, koningin Letizia en hun twee dochters voor de camera. ze bezochten Sierra de tramuntana in Palma. Dit staat op de lijst van UNESCO.
Op 25 augustus ging prinses Estelle voor het eerst naar school. De 2,5 jarige Estelle gaat naar een voorschool, dit kun je vergelijken met de peuterspeelzaal. De naam van de voorschool is Aventyret in Danderyd. De naam van de voorschool betekent avontuurlijk. De school besteed vooral veel aandacht aan lessen over de natuur.
Begin september wordt er bekendgemaakt dat de britse prins William en zijn vrouw Kate hun tweede kindje verwachten! George krijgt er in 2015 een broertje of zusje bij!
Op 4 oktober is er een dubbeldoop in Noordwijk. De 2 jongste kleindochters,Zita Clara en Alaia Maria, van prinses Irene werden gedoopt. De nichtjes zijn gedoopt in de Maria ter Zeekerk door pater Gregory Brenninkmeijer en pastoor Theo Blokland. 
 Op 9 november werd de jongste zoon van prins Floris gedoopt. Willem-Jan werd gedoopt door dominee Deodaat van der Boon.
Willem-Jan is het zoontje van prins Floris en prinses Aimee en werd juli vorig jaar geboren. Door de ernstige ziekte van zijn oom Bernhard werd zijn doop uitgesteld.
Op 5 december overleed koningin Fabiola op 86-jarige leeftijd. Op 12 december werd zij begraven. Hoogwaardigheidsbekleders van over de hele wereld waren daarbij aanwezig, onder wie prinses Beatrix. Ook de Spaanse koninklijke familie en Spaanse familieleden van Fabiola waren erbij.
 Op 13 december kwam er een verrassing uit Engeland. Er waren drie lieve foto's van George uitgegeven! Op de foto's zit de kleine prins op de trappen van Kensington Palace in Londen, waar het gezin woont.
Op 19 december werden de jaarlijkse kerstfoto's uitgegeven! Wat is Estelle toch een lief en schattig meisje!
Op 22 december poseerden koning Willem-Alexander, koningin Maxima en hun drie dochters voor de camera's in Argentinië.
Op 23 september werden door het Monegaskische hof de eerste foto's van prins Jacques en prinses Gabriella uitgegeven!!
Op 24 december werden er maar liefst 11 foto's uitgegeven van koning Filip, koningin Mathilde en hun vier kinderen!

Reacties