Prinses Catherine verwacht haar tweede kindje!

 De Britse prins William en zijn vrouw Kate verwachten hun tweede kind. Dat heeft Clarence House maandag bevestigd aan de BBC.
Koningin Elizabeth en de families van William en Kate zijn volgens een verklaring „opgetogen” over het nieuws van de nieuwe zwangerschap van Kate. Ook de Britse premier David Cameron twitterde maandag dat hij „opgetogen is over het blijde nieuws dat ze opnieuw een baby verwachten”.
Kate beviel vorig jaar juli van George, die daarmee derde is in de lijn van troonsopvolging. Kate heeft net als tijdens haar eerste zwangerschap last van extreme zwangerschapsmisselijkheid. Ze is daarvoor in Kensington Palace onder behandeling van artsen en niet, zoals in 2012, in het ziekenhuis.
Kate zou eigenlijk samen met William bij de opening van een China-centrum bij de Universiteit van Oxford zijn, maar door de zwangerschapsziekte gaat dat niet door. De komende tijd wordt per optreden besloten of de hertogin van Cambridge, de officiƫle titel van Kate, aanwezig kan zijn.
William en Catherine met George tijdens een bezoek aan Nieuw-Zeeland

Reacties

 1. Geweldig en voor mij onverwachts nieuws. Ik hoop dat alles goed mag gaan en kleine George er een gezond broertje of zusje bij mag krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk nieuws! Ik gok op een meisje! Hopelijk voelt Catherine zicht snel wat minder misselijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prinses Catherine? Ze is hertogin of anders prinses william. Ze is geen prinses van geboorte en mag daarom, anders dan in Nederland, de titel prinses niet zelfstandig voeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk nieuws! Hoop dat alles goed mag gaan en dat ze snel weer haar taken kan oppakken!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Heb je tips/vragen/opmerkingen?

Laat hier dan gerust een reactie achter.