Nieuws van de Jonge Koninklijke Garde in Juli/Augustus

3 augustus: Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary en hun kinderen bezochten Qaqortoq in Groenland. Bij aankomst droeg het gezin de traditionele kleding van het land!
2 augustus: KoningWillem-Alexander en koningin Maxima zijn precies 12,5 jaar getrouwd!
Hoogtepunten waren de geboortes van hun drie dochters: Amalia (2003), Alexia (2005) en Ariane (2007) en de troonswisseling op 30 april 2013. Ook maakten ze samen heel wat verdrietige dingen mee, het overlijden van Claus (6 oktober 2002) en Johan Friso (12 augustus 2013). 
2 augustus: Kroonprins Frederik, kroonprinses Mary en hun kinderen bezochten Alluitsup Paa(hier was alleen Christian erbij) en Nanortolik.
1 augustus: Kroonprins Frederik en Krooprins Mary bezochten samen met hun kinderen Igaliko en Narsaq, twee plaatsen in Groenland.
1 augustus: Kroonprins Frederik en Kroonprinses Mary met hun vier kinderen aan boord van het koninklijk jacht Dannebrog. De familie begint vandaag een officieel bezoek van acht dagen in Groenland.
30 juli: prins Jean en prinses Philomena hebben een dochter gekregen. Het meisje kreeg de namen prinses Louise-Marguerite Eleonore Marie de France. Ze is het derde kindje van het paar en zusje van Gaston en Antoinette.
24 juli: Fotosessie Koninklijke Familie in Denemarken. Aanwezig waren: Prinses Alexandra zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg, Graaf Jefferson von Pfeil und Klein-Ellguth, graaf Richard von Pfeil und Klein-Ellguth, prinses Benedikte, gravin Ingrid von Pfeil und Klein-Ellguth, koningin Margrethe, prinses Marie en prinses Athena , prins Christian, prins Joachim en prins Henrik jr., prins Felix, prins Nikolai, prins-gemaal Henrik sr., prinses Josephine, kroonprinses Mary, prinses Isabella, prins Vincent en kroonprins Frederik.
23 juli: De eerste slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 komen woensdag 23 juli rond 16 uur aan op de vliegbasis Eindhoven. De aankomst zal vindt plaats in aanwezigheid van nabestaanden en Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Daarnaast zijn aanwezig minister-president Rutte, vice-minister-president Asscher en andere leden van het kabinet, vertegenwoordigers van landen waarvan slachtoffers te betreuren zijn en andere hoogwaardigheidsbekleders.
22 juli: Prins George van Engeland viert zijn 1e verjaardag. Er worden drie foto's uitgegeven waarop we kunnen zien dat hij al zelfstandig zijn eerste stapjes zet! De foto's zijn gemaakt tijdens een bezoek van George en zijn vader en moeder, de hertog en hertogin van Cambridge, aan de "Sensational Butterflies" tentoonstelling in het Natural History Museum, Chaterine is hier beschermvrouwe van.
21 juli: Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima woonden een bijeenkomst bij voor de nabestaanden in Nieuwegein. 's Middags om 16:45 hield de Koning een toespraak. Klik hier voor de toespraak.
21 juli: Nationale feestdag in België. De kinderen van de koning zijn hierbij ook aanwezig.
19 juli: Haakon en Mette-Marit poseren met hun gezin voor de camera. Het levert weer leuke plaatsjes op!
18 juli: De zomerse fotosessie van ons koningspaar gaat niet door, zo laat de RVD weten. Dit komt omdat er op 17 juli een MH17 van Malaysian Airlines, in Oekraïne is neergestort. Het vliegtuig vertrok vanuit Amsterdam naar Kuala Lumpur, met 283 passagiers aan boord. Waaronder tot nu toe bekend 154 Nederlanders. Alle inzittenden overleefden de ramp niet.
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima tekenen het condoleanceregister op het ministerie van Veiligheid en Justitie voor de slachtoffers van het neerstorten van vlucht MH17 boven Oekraïens grondgebied.

Reacties

  1. Wauw, wat een gigantische hoeveelheid werk moet deze log gekost hebben. Het resultaat is super. Wat gaaf dat we de Deense kids zoveel zien. Erg leuke foto's van het Noorse gezin & prinsje George & uit België.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Heb je tips/vragen/opmerkingen?

Laat hier dan gerust een reactie achter.